Користење на AI во архитектурата | Spacemaker |

Дали знаевте дека стартап компаниите користат вештачка интелигенција во архитектурата за да создадат одржлива и подобра инфраструктура?

Spacemaker е одличен стартап кој има за цел да развие одржлива инфраструктура која може да им помогне на компаниите да растат додека го намалуваат загадувањето на животната средина. Тоа е една од милениумски развојните цели на Обединетите нации.

Бидете во тек со нас за да дознаете повеќе!