Развој на софтвер

Професионалците од нашиот тим се посветени да го испорачаат она што го очекуваат нашите клиенти: иновативни, релевантни за пазарот и технолошки консултантски решенија кои даваат високи перформанси. Ги испорачуваме сите решенија што можеби ќе и требаат на една организација за позитивно да влијаат на деловните резултати, од развивање ИТ стратегија до решенија за оптимизирање на ИТ инфраструктурата и апликациите.

Без разлика што вклучува вашиот проект – независно дали се работи за приспособена апликација, сложено ИТ решение или редизајн на постоечка мрежна структура – Smart Solutions може да создаде аутсорсинг развојна структура која ќе ви ја обезбеди вредноста, временската рамка и буџет што ви одговара.

При оценувањето на вашите проектни барања, ние тесно ќе соработуваме со вас за да ги дефинираме спецификациите на проектот и да дадеме конкретни препораки во врска со идеалното опкружување за развој, вклучувајќи ги и потребните ресурси.

Како Smart Solutions, сакаме да бидеме вашиот избор на аутсорсинг компанија за развој на софтвер. Како такви, ние сакаме не само да го научиме вашиот бизнис, туку и да го заработиме. Тоа го правиме преку целосна посветеност на супериорен квалитет и јасна комуникација. Резултат: одличен поврат на вашата инвестиција и најсовремено решение кое е без конкуренција на пазарот.

Smart Solutions нуди комплетно прилагодени софтверски решенија, вклучувајќи консултантски услуги, дизајн и развојни услуги за мали и средни компании.

Ние во Smart Solutions разбираме дека денешниот деловен свет е конкурентен и предизвикувачки, затоа предлагаме прилагодените софтверски решенија да се вистинското решение за да ги направите вашите деловни процеси автоматизирани и управливи. Кога готовите софтверски решенија не можат да ги задоволат вашите барања, тогаш размислете за следните придобивки од нашите прилагодени софтверски решенија:

Обезбедуваме прилагодени софтверски апликации за да одговорат на растечките барања на малите и средни претпријатија. Развиваме решенија за скоро сите индустрии како што се малопродажба, финансии, сметководство, индустрија за забава, меѓународни организации и многу други.

Нашиот развој на софтвер одговара на сите видови и големини на индустрии, почнувајќи од компанија со само еден вработен до компании со илјадници вработени. Ние секогаш веруваме во надминување на очекувањата на нашите клиенти и секогаш испорачуваме во дадените рокови.

Со долгогодишното искуство во развивање на софтвер, нашите софтверски инженери се високо квалификувани и обучени да разговараат и да ги разберат вашите барања без целиот застрашувачки јазик на технологијата.

Прилагодените софтверски решенија на Smart Solutions ги вклучуваат следните апликации, но не се ограничени само на нив:

 • Клиент-сервер / десктоп апликации
 • Интернет / Интранет / Екстранет решенија
 • Дизајн и развој на веб-бази на податоци
 • Решенија за е-трговија
 • Мобилни софтверски апликации
 • Веб решенија за е-трговија
 • Управување со документи

Кои се предностите на прилагодените софтверски решенија?

 • Хардвер и софтвер кој точно ќе ги задоволи вашите потреби
 • Целосна поддршка и консултации низ сите фази
 • Ги исполнува сите ваши барања
 • Лесен за користење. Прилагодените апликации можат прецизно да одговараат на вашите работни практики
 • Работете на начинот на кој што сакате да работите
 • Платете еднократна сума без оглед на бројот на корисници.
 • Прилагодените апликации ја зголемуваат продуктивноста преку автоматизирање на повторливите задачи и воведување нови методи на работа. Станувате поконкурентни и можете побрзо да одговорите на барањата и потребите на вашите клиенти.
 • Вашиот сопствен уникатен софтвер ќе ви овозможи да понудите уникатни производи и услуги, со уникатен „изглед и чувство“.

Репрезентативни проекти

Некои од успешните проекти во кои Smart Solutions обезбеди целосна техничка содржина и управување со проект вклучуваат:

 • Апликативен софтвер за превод – информациска основа за работниот тек на процесот на преведување и протокот на документи, води евиденција за процесот на преведување во сите фази и ги поврзува потребните софтверски алатки, обезбедувајќи интерфејси за интегрирање на различни апликации во системот. Користени технологии: Microsoft SQL Server како база на податоци; Hibernate објект/ релациско решение за мапирање; Resin Веб-сервер; Java платформа со Struts рамка како алатка за развој; Jasper Reports како алатка за извештаи (Клиент: Влада на Република Македонија, Сектор за европски интеграции, проект финансиран од Норвешката влада);
 • SEI-NPAL. Нашиот тим беше ангажиран како програмери, веб дизајнери и креатори на апликации и бази на податоци. Ангажманот траеше околу една година каде беше креирана целата структура на SQL базата на податоци, вклучувајќи ја апликацијата на клиентот и веб апликацијата за уредување и креирање извештаи. Во овој проект беа имплементирани неколку технологии, како што се: Microsoft SQL Server за базата на податоци, Microsoft Visual Basic за десктоп  апликацијата на клиентот и ASP и JSP за веб-апликација и динамички извештаи вклучувајќи генерирање динамични PDF извештаи (Клиент: Влада на Република на Македонија, Сектор за европска интеграција – Национална програма за апроксимација на законодавството, Проект финансиран од Европската Унија).
 • Решение за управување на базата на податоци на клиенти – Решението за база на податоци со извештаи базирани на интранет вклучуваше собирање различни типови податоци од млечната и месната индустрија (Клиент: Агенција за меѓународен развој на Соединетите Американски Држави (УСАИД) Агробизнис маркетинг активност во Македонија (МАМА) / имплементирана од: Land O’Lakes ).
 • Meat-profiler, апликација која го пресметува оптималниот (по најниска цена) производ врз основа на одреден сет на основни компоненти и збир на правила (ограничувања). Основата и оптимизираните производи се складирани во базата на податоци со карактеристики за пребарување итн. (Клиент: United States Agency of International Development (USAID) Macedonia Agribusiness Marketing Activity (MAMA) / имплементирана од: Land O’Lakes).
 • Дизајн и развој на систем на база на податоци за Центарот за странски јазици – управување со курсеви, студенти, професори, јазици, членства и информации за деталите за плаќање. Покрај тоа, создава стандардни и проширени извештаи во HTML формат. Користени технологии: MySQL база на податоци со отворен код; Apache Tomcat веб-сервер; Јава платформа со Struts рамка како алатка за развој;