ОМА ги надминува дизајнерските предизвици со генеративен дизајн

Канцеларијата за метрополитенска архитектура (OMA), архитектонската фирма со седиште во Ротердам, основана од Рем Кулхас, е креативната сила зад некои од најпознатите светски градби, вклучително и францускиот Maison à Bordeaux и Миланската Fondazione Prada. Партнерите на фирмата се вешти во искористување на најсовремените технологии како BIM, компјутерскиот дизајн, автоматизацијата и генеративниот дизајн за истражување и оптимизирање на дизајнерските избори – како што направија со дизајнот на новиот стадион Феенорд во Ротердам.

Стадионот ќе биде дом на фудбалскиот клуб Феенорд и е дел од поширокиот мастер план на градот Феенорд, кој вклучува урбан развој на блиската населба Ротердам-Зуид.Напишете коментар